Jelicious theater promo shoot pt.1, Utrecht

Jelleke Jorritsma (Jelicious) ontwerpt en creëert performance art theatervoorstellingen waarin personages op stelten spelen met het publiek.
Reinate van Broekhuizen speelt een van twee zussen uit de act “Van Katoen”, waarvan personage 2 nog moet worden bedacht en vormgegeven.
Het concept is losjes gebaseerd op de japanse Geisha’s.
Jelleke’s vormt haar creaties hoofdzakelijk met textiel, leer en minutieus door ontworpen stiksels, knopen en details. Van een afstand, maar ook van dichtbij kijk je je ogen uit.

Werkwijze

Ter promotie van deze acts heb ik samen met Jelleke model Reinate geportretteerd in de binnenstad van Utrecht.
Een autoluw straatje en een 4m hoog lampstatief met softbox zijn de belangrijkste ingrediënten.
Het concept van Jelleke bestaat uit 2 zussen die zo uit de jaren 20 van de vorige eeuw lijken te zijn gestapt. We hebben een bewolkte dag gekozen om te schieten in een jaren ’10 straatje om zo het contrast in de achtergrond laag en ‘pastellerig’ te houden.
We vonden dit goed passen bij de beoogde sfeer.
Met de grote parabolische lichtvervormer kon ik zonder te opzichtig te flitsen de gewenste accenten aanbrengen en daarnaast de verschillende stoftexturen laten spreken.
#elinchrom #carlzeiss #rotalux #lighttools #canon5dm3

Jelleke Jorritsma:

“De elegante zusjes Anna en Hannah creëren kleine lichtpuntjes in het dagelijkse leven. Zij laten een spoor van creativiteit na , ze versieren met breiwerken en borduren met garen om alles dat het leven brengt mooier te maken. Een lijnenspel van wol in de lucht. Een kruissteek in een blad van een boom.
In zelfs de kleinste dingen zien zij schoonheid en vreugde en dat enthousiasme willen ze graag met anderen delen. Ze dansen, flaneren en het gezelschap van deze zusters brengt je in een oase van rust, kijk en droom weg aan het drukke leven van alledag.
De ontmoeting zal een wonderbaarlijke en aangename belevenis zijn die mensen uitdaagt om hun fantasie uit te leven en ook op onderzoek uit te gaan.
De nieuwste act Van Katoen van Jelicious presenteert zich dit jaar voor het eerst op STRFSTVL. De act bestaat uit 2 personen op 1 meter hoge stelten.”

Voor meer creaties, kijk op www.jelicious.nl