Profielfotografie op maat van de O’ medewerkers.

Vanuit O bureau kwam de vraag of ik alle medewerkers wilde portretteren.
In overleg hebben we besloten niet voor standaard corporate head-shots te gaan, maar voor unieke portretten, om de simpele reden dat een creatief concept bureau over zijn merkproposities ook geen standaard template legt.
Daarnaast hebben de mensen diverse disciplines van copywriter tot grafisch vormgever en financieel administrateur.
Daar waren we snel uit: dat moest niet op een uniforme wijze.
O Utrecht (-bureau, -plek, en -cafe samen) is gevestigd in een oud pakhuis dichtbij Hoog Catharijne.
Het leek me interessant om de verbondenheid met de plek terug te laten komen in de portretten.

O bureau, Utrecht

Merken maken en campagnes bouwen, dat is wat O-bureau doet. Verder facilliteren ze onder het merk “O-Plek” ruimtes om te vergaderen, te werken en te ontmoeten en “O-cafe” het in-house broodhuis is daar om iedereen te voorzien van koffie en lekkers.
De drie bedrijfsonderdelen zijn al veelvuldig door mij op de foto gezet, daarnaast help ik ze regelmatig met het fotograferen voor hun projecten.

Werkwijze

Alle portretten zijn in, op of bij het pand aan de Weerdsingel geschoten op een oude Hasselblad middenformaat fotocamera.
Film ontwikkel ik zelf, dus met wat trekken en duwen aan de gevoeligheid van de emulsie kreeg ik zelfs uit de ontelbaar donkere hoekjes in het pand goed belichte negatieven.
De rustige, ambachtelijke werkwijze heeft een leuke samenwerking opgeleverd waarin we echt samen tot een resultaat kwamen.

Meer info: www.o-utrecht.nl

Wel graag uniforme portretten?
Dat kan hoor, dan bouw ik gewoon een studio op: Uniforme zakelijke portretten